Gragnano pasta

Pastan i Italien har regional karaktär. Form, konsistens och tillhörande såser beror på lokala råvaror, lokala traditionella recept samt folks egen fantasi. Pasta di Gragnano av durumvete tillverkas i Neapelprovinsen enligt traditionella metoder som varit i bruk sedan början av 1900-talet. Grunden i tillverkningen är den långa torktiden vid låga temperaturer och formningen med traditionella brons munstycken. Resultatet är en pasta med markant skrovlig yta vilket ger bättre sammanfogning till såsen. Den låga temperaturen gör att pastan inte är pastöriserad vilket i sin tur gör att den behåller sin naturliga smak.

Afeltra är ett välkänt namn i Gragnano-världen som bekräftar hög kvalitet på pastan. Denna pasta anses vara för finsmakaren och är inkluderad i Slow Food rörelsen. Man har bytt ut de föråldrade produktionssystemen med moderna maskiner utan att kompromissa de traditionella metoderna och respekt för den tiden det tar att producera en hög kvalitativ Afeltra Gragnano pasta.

 

Tips:

När man väljer pasta gäller det att kombinera rätt format till rätt sås. Pasta passar bra till såväl grönsaker, fisk, skaldjur och kött. Men det är inte slumpmässigt! Det finns regler som för en infödd italienare är undermedvetet självklara medan vi andra måste samla information och skaffa oss erfarenhet. Men man måste även använda sig av kreativitet och associationer för att göra nya kulinariska upptäckter. Varje form av pasta kräver dessutom olika koktider, beroende på konsistens pasta. Andra faktorer spelar också en viktig roll, exempelvis klimatförhållanden, värmen av brännaren, utomhus luftfuktighet och mängden vatten du använder för att koka pastan. På paketet står skrivet ett minimum och ett maximum antal minuter för tillagningstiden. Här gäller det att smaka av däremellan och häll av vattnet när pastan är ”al dente”. ”Al dente” är italienska för ”mot tanden”, vilket betyder att pastan ska ge ett ordentligt tuggmotstånd.

Elegant, kvalitet, miljövänligt och smakrikt

Bröderna Tancredi och Alberto Alemagnas har skapat T’a Milano för att kombinera tradition och passion tillsammans med kreativitet och moderna influenser. De utforskar trender med en lekfull approach vilket resulterat i en samling av innovativa och klassiska smaker av choklad i moderna och tilltalande förpackningar! 

 

OBS! Klicka på bilden för att se fler bilder ur sortimentet från T'a Milano!

Alla råvaror väljs med omsorg och genom att använda det bästa italienska smöret, noggrant utvalt italienskt mjöl, IGP hasselnötter, Siciliansk pistage och färska lokala frukter är dessa chokladbitar magnifika i varje ingrediens. Förpackningen är framtagen av experter för att vara funktionella men även riktigt snygga och framförallt eko-vänliga. Paketen är gjorda av återvunnet material och är 100% biologiskt nedbrytbar och komposterbar. 

Vi gör urvalet, ni njuter!

Vi är unika med ett genomgående premiumsortiment på Italiens mest smakrika, prisvinnade och gastronomiskt erkända produkter! Vårt urval av charkuterier innefattar branschens viktiga regionala specieliteter och delikatesser. Kontakta oss för mer information!

Italiana Food Selections

Titta in på vår Facebook och tryck "gilla" så får du följa dagliga uppdateringar med intressanta artiklar som publiceras om våra producenter och oss!

Högst upp i vårt facebook flöde hittar ni en fantastisk presentation av Piennolo tomaterna som äntligen är på väg, en om Falornis historia samt en artikel om Moris kungliga kunder! Kura upp dig i soffan och förbered dig på bra läsning! (Obs, kan hända att man blir hungrig. Var förberedd: Grissini från Mario Fongo, Prosciutto di Parma Sant Ilario och en glas vin kan hjälpa)

TartufLanghe

Vi är stolta över våra långvariga samarbeten med några av Italiens främsta producenter. Allt som har med tryffel att göra plockar vi från inte bara en av Italiens, men världens, mest framträdande producenter av livsmedel med tryffel i! Dem var först i världen att producera tryffelpasta, deras patenterade tryffelperlage är unika på marknaden och deras produkter listades på Oprah Winfrey's "favorite things". Meriterna är oändliga och vi utökar till hösten vårt sortiment: Tryffelsenap, Tryffel- och karljohansvamp polenta samt pesto chips! 

Missa inte dessa god bitar i höst!

Parmigiano Reggiano DOP

http://www.helahalsingland.se/gavleborg/ljusdal/parmesanhjulsoppning-pa-pomeranshuset

"Att öppna ett Parmigiano hjul är en konst" - säger Claudio Hjort under en av våra lyckade events hos våra matvänner Pomeranshuset i Ljusdal. Där besökte Hela Hälsingland en av kvällarna och produkten blev en härlig artikel!

Vinnare!

Vår glada vinnare @hosniskas lägger upp många vackra bilder på instagram, med goda rätter på våra produkter efter vinsten. Alltid roligt med uppskattning, tack för att vi får ta del av den! :)

Pasta@hosniskas.jpg

 

 

Sommar

Snart går vi in i sommartider och det ser vi fram emot av många olika anledningar. Detta är tiden för färsk buffelmozzarella, färsk salsiccia, lättlagrade ostar och plockmat i all dess mening. Dela sommarglädjen med oss!

 

Vi har två fantastiska extra jungfruolivoljor från Muraglia i vårt sortiment, Titanium och Arcobaleno. Klicka dig vidare på länken nedan och se hela vårt omtalade sortiment av oslagbart grönt guld!

Tartuflanghe

Våra fantastiska producenter och leverantörer av allt från färsk (certifierad) tryffel till den första tryffelpastan som skapades i världen, tryffelperlage, tryffelchips och mycket mer!

Gastronomic Week 25 april - 1 maj

 

 

Missa inte din chans att träffa våra producenter på plats, smaka, lyssna och njut av att lära känna bakgrunden och konsten till våra italienska delikatesser. I samband med GastroNord pågår också Gastronomic Week 25 april-1 maj 2016 i Stockholm. I samarbete med utvalda hot spots håller vi event under onsdagen den 27 april samt att ni kan under hela veckan, vid dessa platser, få avsmakning och fördjupning i någon av våra produkter! 

 

Meningen med Gastronomic week är att Stockholm ska bubbla och sjuda av spännande matrelaterade event och aktiviteter under hela veckan precis det som händer i hela världen. Veckan fokuserar på mat och dryckeskunskap i alla former samtidigt som tillfälle ges att debattera viktiga frågor som kockbristen, restaurangmomsen och lärlingsprogram, råvara betydelse, kvalitativ attityd.

 

Kika igenom galleriet och se om du kan hitta din favoritrestaurang eller en produkt du vill lära känna bättre: boka bord eller besök för mer information!