Veckans recept!

Pinzimonio toscano

med extra jungfruolivolja

Villa Magra dei Franci,Toscana
 
 

Råkost i olivoljedip

ingredienser

  • zucchini
  • endivesallad
  • rosésallad
  • fänkål
  • kronärtskoccka
  • spenatblad
  • rucola
  • mm, mm
  • extra jungfruolivolja Villa Magra
  • balsamvinäger från La Vecchia Dispensa
  • salt
  • svartpeppar

 

Lägg upp säsongens grönsaker på ett snyggt fat.

Om grönsakernas färg väljs inom skalan vit, ljusgrönt till mörkgrönt erhålls en elegantare ton av rätten.

I mitten på fatet ställs en skål, gärna med fot, som är fylld med 1/2 dl fruktig extra jungfruolivolja av hög kvalitet, salt och svart peppar. Till den som tycker om balsamvinäger kan man gladeligen lägga till en riktigt bra balsamvinäger av valfri densitet.

Grönsakerna doppas en i taget i skålen, ett perfekt tillbehör till sociala tillfällen.

Variation: Oljan kan smaksättas med olika kryddor, t.ex. vitlök, tryffel, basilika, lagerblad, salvia etc!