Sällskaplig mat

Att laga mat tillsammans är givet i den italienska kulturen. Alla i familjen hjälper till på ett eller annat sätt, gammal som ung. Från att laga maten, duka bordet, fixa drycken, sköta grillen eller rensa grönsaker, det finns något för alla. Mat är nämligen en samlingspunkt, en stund att umgås och njuta tillsammans. En åtråvärd approach till livet som vi gärna snor idéer från och anammar i vår vardag.

Hösten är den tiden då man mer och mer drar sig åt hemmet, kurar in sig och myser i värmen inomhus. Men glöm inte att det kan gott göras i större sällskap, bjud in dina vänner eller grannar på spontan kväll med småplock, alla kan hjälpas åt att skiva, skära och förbereda maten. Det är den enkla filosofin kring maten vi vill sprida, där maten egentligen inte står i fokus. Ett måste är bra råvaror och goda smakrika livsmedel som talar för sig själva, så kan vi samtala med varandra istället, kanske om hur god maten är...

Kika igenom alla våra produkter och låt dig inspireras till din nästa spontan kväll!