Veckans recept

RISOTTO MED KÅLBLAD, SALSICCIA och RICOTTA

6 pers

 

Ingredienser:

500g ris Carnaroli Acquerello

200g kålblad

2 st purjolökar

1 vitlöksklyfta

20g extrajungfruolivolja

1/2 glas vitt vin

10cl brandy

50g färsk salsiccia

1dl köttbuljong

5 st körsbärtomater

1 färsk röd chili peppar

2 msk persilja

2 skedar ricotta

 

Skiva salsiccian i 2-3cm tjocka skivor, strimla kålbladen och lägg åt sidan. Hacka den vita delen av purjolöken och vitlök. Fräs i en del av smöret utan att det tar färg i ca 3 minuter. Tillsätt riset och fräs i ca 3 minuter utan att det tar färg. Tillsätt 1 glas vin och låt det koka bort helt under omrörning. Lägg i salsiccia och kål, glasera med brandy. Tillsätt buljongen i omgångar under omrörning tills riset har fått önskad konsistens ca 15-20 minuter. Halvera tomaterna och hacka chilin, stek i ca 2 minuter. När risotton är färdig, ställ den åt sidan och lägg i ricotta, tomaterna och chilin. Rör om och låt stå 2-3 minuter. Garnera med den gröna delen av purjolöken och persilja. Servera direkt!