Veckans recept!

Peperoni arrosto

Grillad paprika med kapris och oliver

och extrajungfruolivolja Castel di Lego

 Ingredienser

6 personer

  • 6 st gula och röda paprikor
  • 2 msk svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • 1-2 ansjovisfiléer
  • 1 knippe bladpersilja
  • vitlök
  • 1/2 dl extra jungfruolivolja Castel di Lego
  • salt

Grilla paprika hel på öppen eld alternativt i ugnen under grillen tills skalet är helt bränt, alltså svart. Låt paprikan kallna en stund och dra sedan bort det brända skalet tills allt svarta är borta.

Skär dem sedan på längden i breda band. Fräs lätt vitlök och ansjovis i olivolja tills ansjovis smälter. Tag bort vitlöken från pannan. Lägg i kaprisen (avsköljd), oliverna och till sist paprikan. Smaka av med  lite salt.

Finhacka persiljan och fördela den  över paprikan .

Serveras paprikan ljummen eller i rumstemperatur som tillbehör till kött ,fisk eller ost .