Veckans recept

Spaghetti Afeltra med tonfisksås

 

Ingredienser:

 

4 pers

500g Spaghetti Afeltra

1 burk bra tonfisk på burk ca 200g

1 msk kapris från Pantelleria

1 burk med Piennolo tomater 500g (eller motsvarande färska)

2 msk urkärnade svarta liguriska oliver i olja Anfossi

2 vitlöksklyftor

Extra jungfruolivolja Viola 1 dl

Havssalt

Nymalen svartpeppar

1 näve hackad bladpersilja

 

Sås:

Använd bredsidan av en kniv för att krossa vitlöken. Skalet lossnar då enkelt och smakerna kommer fram. Häll extra jungfruolivoljan i en stekpanna och fräs vitlöken gyllenbrun. Ta sedan bort vitlöken från stekpannan. Lägg i 1 msk avrunnen kapris i stekpannan och låt fräsa på medelhög värme i någon minut. Grovhacka oliverna och lägg sedan ner dem i stekpannan och låt de gå med kaprisen i ca en minut.

Tillsätt Piennolo tomaterna och sänk värmen. Låt puttra i ca 15 min.

Blanda ner tonfisken i tomatsåsen, låt puttra ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

 

Pasta:

Koka pastan al dente 8-9 minuter i saltat vatten. Häll av pastan och lägg ner den i stekpannan med tonfisksåsen och låt gå på hög värme i ca 1 minut så att såsen absorberas av pastan. Servera på en varm tallrik och toppa med lite nymalen svartpeppar och hackad persilja.

 

Buon appetito!