Veckans recept!

Risotto al Oro Nero zafferano e zucca

 

4 portioner

4st bananscharlottenlökar

25 g smör

1 burk Aquarello carnaroliris

1 glas torrt vitt vin

Ca 1,2 liter varm hönsbuljong

1/2pkt saffran Tartuf Langhe

2,5 dl riven Oro nero Saffran

200 g pumpa

 

Lägg saffran i vinet. Skala och skär pumpan i små bitar. Hetta upp en stekpanna med extra jungfruolivolja. Fräs pumpan tills den börjar få lite färg. Tillsätt ca 2 dl buljong och puttra till pumpan är helt genomkokt. Mixa till en slät pure med stavmixer eller i en mixer. Ställ åt sidan.

 

Hacka löken och fräs i en del av smöret utan att det tar färg i ca 3 minuter. Tillsätt riset, saffransvinet och rör om tills det har kokat bort helt. Tillsätt därefter buljongen i omgångar under omrörning tills riset har fått önskad konsistens, ca 15-20 minuter.

 

Ta bort risotton från plattan, klicka i resten av smöret, pumpakrämen och gå i med nästan all Oro Nero Saffran. Rör om och låt stå i 2-3 minuter.

 

Rör om och toppa med resten av din rivna Oro Nero Saffran. Servera och njut!