Colatura Sardellextrakt - 100 ml
Colatura Sardellextrakt - 100 ml
Sardellextrakt från Delifino
SARDELLEXTRAKT
Sardeller fångas mellan mars och juli. Man bryter bort huvudet på fisken för hand, i fem månader hänger de upp och ner saltade i den traditionella ”Terzigno” under press tills de mognar. Resultatet av den långa väntetiden är ”la colatura”, alltså extrakten, det vill säga den samlade vätskan som återstår efter processen.
Vilket är en amber-färgad vätska, full av smak. Ett måste hos alla gourmet kockar!
…Under många år har företaget "Delfino" gjort detta på samma sätt, precis som de gör i Cetara. Människorna lägger salt, kunskap och omsorg, resten är havets och solens jobb…
Användningsområde
Sardellextrakten med sin intensiva arom kan användas istället för salt tillsammans med extra jungfruolivolja för att smaksätta färska eller kokta grönsaker
(potatis, broccoli, Escarol-sallad, blomkål), fiberrika och mustiga soppor, fiskrätter, pastarätter och risotto.